Motor vašeho webu

Pro výrobu stránek používáme vlastní systém. Takový systém se dá přirovnat k motoru, bez něj jsou stránky nepojízdné a v podstatě nefungují.

Ten náš běhá po světě už od roku 2001. Za tu dobu jsme mu dali hodně zabrat a vyzkoušeli na něm kdejakou internetovou stránku. Zjistili jsme, co umí a co se umí naučit. Prošel si taky obvyklými dětskými nemocemi, ale troufnu si tvrdit, že dospěl a za posledního půl roku zase hodně pokročil v tom, co všechno umí.

Administrace – ovládání webu

Před několika lety bylo dost komplikované a drahé mít své webové stránky i s administrací. Mít možnost si kdykoli cokoliv změnit byl většinou luxus. Dnes už si naopak nedovedu představit stránky, u kterých by administrace nebyla. Abych někomu nevysvětloval, jak se ovládají a co se kde nastavuje.
Tady bych jenom podotknul - k tomu, aby se to dobře ovládalo, jsme před pár týdny zavedli sekci návody, která se objevila i v administraci. Aby se nikdo nebál toho, že to bude složité, nebo že si nic nepamatuje. Stačí „nalistovat“ ten správný návod a hned vím, co a jak udělat. Opravdu jsou hodně podrobně zpracované.

Zpátky ke scomosu [skomosu]

Jo, tak se jmenuje. Vymyslel si to Honza a pokud se nepletu, tak to dle původního významu, bylo Šváb’s content management system.

Udělali jsme zase další kus práce a rozšiřujeme administraci. Někteří z Vás si tak mohli všimnout, že se jim pod rukama změnila administrace nebo je to čeká. S touhle úpravou souvisí podle mého názoru jenom samé plusy, navíc se teď snažíme zavést i vlastní komunikační systém a takový jednotný systém pro evidenci faktur a údajů, které máte u emocia. Nechci nikoho nutit, aby si musel pamatovat tisíce hesel, ale stačí jedno přihlášení a můžu si přebíhat mezi administrací, novou vychytávkou moje.emocio a nebo si přeběhnout do návodu.

Určitě ani zdaleka nekončíme s novinkami. Scomos teď například čeká i na svoje vlastní stránky, kde bychom podrobněji vysvětlili, co je, jak se teď má, co zrovna dělá a další zajímavosti z tohoto spíše programátorského světa.

Autor: Jakub Beneš