Segweekend

Jednoho krásného nedělního odpoledne jsme (celé emocio) zavítali do letenského parku a do Stromovky na „procházku“, respektive projížďku, na sympaticky vyhlížejícím vozítku.

Je to rozhodně fantastický zážitek, vřele všem doporučuju. Neodolal jsem nabídce Davida, našeho klienta Segway Rent, ať si Segway vyzkoušíme. Říkal mi, že je to něco fantastického a návykového, že budeme nadšení. A měl pravdu.

Nejdřív jsem se na tuhle vymoženost díval s nedůvěrou. Přecejen to bojuje s fyzikálními zákony a spadnout bych z něj nechtěl. Ale jak mi David potvrdil, tak to téměř nejde (i když jsou mezi námi i tací, kterým se to podaří, viďte pane prezidente). Stačilo pár metrů po nerovném povrchu a hned byla jízda jistější. Přesto jsme si zapnuli pomalý režim (želvičku) a vyrazili jsme do parku. Po pár minutách na Segwayi získá člověk trochu víc sebevědomí a začne se na něm cítit dobře, řekl bych přirozeně. Přestal jsem křečovitě svírat řídítka a začal vnímat i okolní prostředí.

Naše projížďka trvala něco přes hodinu a za tu dobu jsme se propletli letenským parkem, přes Letenské náměstí jsme rušnou křižovatkou prokličkovali směrem ke Stromovce. Tam jsem si i já troufl na to, vypnout želvičku, a vyrazit bez tohoto zpomalovače. Po několika dalších kolečkách a kličkách u holešovického výstaviště jsme zamířili zpět ke kanceláři.

Zážitek to byl pro nás pro všechny (Tomek, Dáška, Honza a ) skvělý a věřím tomu, že si to brzo zopakujeme.

Přikládám pár fotek



Autor: Jakub Beneš